27-5-2008

Hallo allemaal,

Da's lang geleden - November 2007 - dat ik iets van me heb laten horen, en er is toch wel het e.e.a. gebeurd:
Met Kerst en Oud-en-Nieuw waren mijn dochter en de jongste kleinkinderen Bo en Kim hier, evenals Anneke en Peter met hun 4 Bu'tjes. Het nieuwe jaar was nog maar een dag oud, toen we laat op de avond opeens Frekka misten. Och arme Frekka, ruim 15 jaar, grotendeels doof en bijna blind en zo dement als een deur. Frekka was in de voortuin pardoes de vijver ingelopen en stond daar, met de voer-ring voor de vissen om haar nek, tot aan haar schouders in het ijskoude ijskoude water, klaaglijk te kreun-blaffen.
Hevige schrik bij ons, uit de vijver gevist en naar binnen, voor de kachel afdrogen en uiteindelijk in een grote badmantel gerold naar de dierenarts: Onderkoeld - 32°C - anti-shock en nog wat andere injecties. Weer mee naar huis, kruiken en verwennen en de volgende dag was ze weer helemaal het vrouwtje! Ouwe taaie.
Half februari ontdek ik bij Fjella een kleine tumor bij een van haar tepels. Dierenarts: Tja, ik zou het weghalen - Ja, maar ze is ruim 14 en dan die narcose....
De vorige keer namelijk, na een ernstige pyometra waarbij de baarmoeder onmiddellijk verwijderd moest worden, is het redelijk kantje-boord geweest en heeft het zeker 7 weken en een aantal behandelingen gekost voor ze weer de oude was. En nu was ze weer een stuk ouder... Enfin, na een degelijk voor-onderzoek - hart, longen deden het nog prima - en geen aanwijzingen voor evt. uitzaaiingen, werd de tumor weggehaald. Goed uit de narcose gekomen en na een aanvankelijk dipje, was ze na een ruim weekje weer z.g.a.n.

Fjella lekker uitziekend met haar mandje in de zon voor haar eigen villa in de voortuin:

 Klik voor grotere foto.

 
RocketTheme Joomla Templates