27-5-2008

9 MAART – 23 MAART 2008;

Weer thuis zonder Jitze – wel stil. Jitze is altijd nogal nadrukkelijk aanwezig. Vooral om de andere hondjes duidelijk te maken wat zij wèl, en wat zij níet gewenst acht. En die anderen hebben dan weer hun eigen zienswijzen omtrent e.e.a., welke ook duidelijk geventileerd worden.
Toch maar de volgende dag even gemailed hoe het ging: Overdag is ze buiten bij de andere honden en ’s-nachts is ze samen met Frida binnen. Gaat prima. …….???!!?.... Jitze is normaal niet zo gezellig met vreemde teefjes. Maar ja, ze is natuurlijk op Frida’s terrein en ze is wèl slim genoeg om niet al te veel babbels te hebben. Ik hoorde ook dat Egon op de Crufts BOB is geworden van de 51 Bu’tjes! Jitze kreeg dus een zwaar gedecoreerd type als echtgenoot, want Egon had al een indrukwekkende rij titels op zijn naam staan. Iets wat Jitze dus totaal niet interesseert, want in de eerste week kreeg Egon regelmatig een paar flinke kletsen als hij zijn wensen aan haar kenbaar maakte en waar zij (nog) niet van gediend was.
Op de 11e dag heeft Britt een progesteron spiegel laten maken: 1.21 ng/ml – en berekend dat ze op de 15e dag zou ovuleren en de beste dek-datum de 17e dag zou zijn – dus wo. 19 maart.
Wel, daar hebben zowel Jitze als Egon zich netjes aan gehouden. Trouwens, vertelde Britt me, alle St.Bernards waren dermate opgewonden, dat het bijna ook niet kón missen!
Hierna is ze nog 2x gedekt – de 20e en 22e. De ene keer gecoached door Britt, de ander keer onder supervisie van een Bernard-dame “die er verstand van had”.


Klik voor grotere foto.

 
RocketTheme Joomla Templates