…………EN ZO IS HET GEKOMEN…………

Mijn naam is Jet Asselbergs, geboren in Amsterdam, getogen in Badhoevedorp en sinds 1998 woonachtig in Roswinkel, ’n klein dorp (ca 800 inw.) onder de rook van Emmen.

Mijn voorliefde is altijd al uitgegaan naar allerlei dieren, kippen en spinnen daargelaten. Als kind al had ik graag een hond gehad, maar mijn ouders hadden altijd ijzersterke argumenten om “er niet aan te beginnen”. Zelf waren zij opgegroeid met honden, dus wisten ze heel goed wat er allemaal bij kwam kijken.
Een poes was het alternatief.

Een hond bleef een wensdroom, die ik pas waar kon maken toen ik “op mezelf” ging wonen. Kai, ‘n Karelische Berenhond, werd het. Niet de gemakkelijkste om mee te beginnen.

Toen alle kinderen de deur uit waren, hadden mijn ouders niet echt het bekende syndroom, maar wèl een leeg nest en begonnen ze voorzichtig te denken aan een hond. Nu echter was hun grootste bezwaar, dat de hond hen zou overleven, en wat dan? Afgesproken werd dat de hond dan bij mij zou blijven.
Al enigermate bekend met honden “van de koude hap”, kwamen ze al snel uit op een Buhund: niet zo groot – dit gezien hun leeftijd - maar wel ‘n echte hond.

En zo kwam Jente van het Hoorngeschal in ons leven, geboren 25 januari 1981 in kennel “v/h Hoorngeschal” te Kesteren.
Toen ze 7 dagen oud was heeft mijn vader haar nog uitgezocht uit het nest van 8 pups. Enkele dagen later moest Pa naar het ziekenhuis voor een kleine operatie.
Het liep allemaal vreselijk fout en 18 maart moesten wij van hem afscheid nemen.

Pa met Jente – 1 wk oud.


10 dagen later hebben wij Jente opgehaald en eind van dat jaar ben ik samen met mijn Kai weer bij mijn moeder ingetrokken, omdat ze het in haar eentje niet zo best meer redde. Toen Jente tegen de twee jaar liep, begon mijn moeder er voorzichtig over dat een nestje wel leuk zou zijn. Aangezien destijds “v/h Hoorngeschal” de enige fokker in Nederland van Bu’tjes was, zou het vinden van goede huizen voor de pups wel niet zo’n groot probleem zijn, dachten we. Allerlei dingen werden geregeld en “FRA DEN NORSKE GÅRDEN” werd haar kennelnaam [waar ik mede-eigenaar in werd]. Nu nog een echtgenoot: “Heilage Olaf in Holland”, een mooie blonde viking vers vanuit het hoge Noorden naar Nederland gekomen, werd haar echtgenoot en 30 mei 1983 werd Jente moeder van 8 noormannetjes en –vrouwtjes en kwamen wij erachter dat een nestje pups wel iets meer inhield dan alleen maar “schattig!”

Mijn moeder is in 1997 overleden en in '98 ben ik  verhuisd van Badhoevedorp naar Roswinkel, waar nu (januari 2012) we wachten op (hopelijk)het 23e nestje “fra den Norske Gården”- pups.Moeder met haar Jarl, kleinzoon van Jente.

Vaak denk ik nog terug aan Jente, ons eerste Bu-meisje, het eerste nestje:

……………… WANT ZO IS HET ALLEMAAL GEKOMEN ………………


ikzelf met 5 van m’n meiden juni 2006

 

 
RocketTheme Joomla Templates