19-11-2007

Maandag, 19 november 2007

Hallo allemaal,
daar zijn we weer. Tijdje weggeweest. De vrouw had het vrésélúk druk. Zegt ze. Dat komt omdat ze de hele dag achter ons aan moet rennen. Nou, we magge bijna niks: niet in de vijver vallen, niet de kussens van de stoel trekken, niet vrouw's pantoffels in de tuin verstoppen. Ook niet de ouwe Frekka pesten, want die is doof, beetje blind en dement, zegt de vrouw. We weten niet wat dat is, maar ze kijkt wel wat glazig uit haar ogen, ze loopt aldoor de verkeerde kant uit, ze blaft de hele tijd en ze bijt. We mogen ook niet in de graafkennel, want daar zijn hele grote diepe kuilen. Die heeft onze betovergrootmoeder nog gegraven. Da's dus oud familie-bezit: ze is zeker bang dat wij dat kapotmaken.
Wat ook gein heeft: de keukenrol! Daar kan je met z'n drieen aan trekken. Hele kamer wit, staat best leuk. Vond de vrouw natuurlijk weer van niet: die heeft dus geen smaak.
Waar ze ook nogal een ophef over maakt, zijn onze plasjes en hoopjes. Als wíj er omheen kunnen lopen, kan zij het toch ook? Ze hóéft er toch niet in te trappen. Maar ze wil dat we dat buiten doen. Hallo zeg, weet ze wel hoe koud en nat het buiten is? Zelf heeft ze een eigen droog plekje in de gang achter een deur.
Tijdje terug stopte de vrouw ons in een kooitje. We gaan naar de dierenarts, zei ze. We waren benieuwd of dat leuk was. Nou, dat viel vies tegen. Niet dat het een nare man was hoor, maar hij gaf ons wel een prik en probeerde het toen weer goed te maken met een koekje. Mánnen!!....dachten we, maar dezelfde midddag kwam er een mevróúw en wat dénk je..??
jawel,weer 'n prik en nou piepen we als ze een soort doosje tegen ons aanhoudt. Wel een beetje genant. We vonden die eerste prikkemateur met z'n koekje toch aardiger. Was wel een beetje heftig allemaal op één dag. Duga's oortjes gingen er spontaan een beetje van hangen, maar dat is nu helemaal over, kijk maar:
DUGA BRITT LAIKA

Klik voor grotere foto.

 
3-11-2007

Vandaag is onze eigen identiteits-dag. Dat woord heeft de vrouw zelf verzonnen. Wij hoeven namelijk niet meer op zoek naar onze identiteit, want we weten nu eindelijk hoe we heten. Wel belangrijk.
Dit zijn we dan allemaal voluit:

----GEEL----

Ik, eerstgeborene met het gele bandje - heet van nu af:
LAIKA-Tjejen fra den Norske Gården.
Onze baasjes uit Brunssum, de broertjes Kay en Jens, hebben voor mij de naam 'LAIKA' uitgekozen. 'Tjejen' is de naam van onze moeder: die krijgen we er alledrie bij. Ik geloof dat ik best bof met twee kleine baasjes en twee grote in mijn nieuwe huis, want dan word ik best wel verwend, denk ik..... Klik voor grotere foto.

 
3-11-2007


----ROZE----

...en ik - ik was tweeds - heb van mijn baasjes in Rotterdam de naam DUGA gekregen. DUGA-Tjejen fra den Norske Gården. Klinkt wel. Duga betekent "regenboogje". Nou is mijn bandje dan wel roze, maar verder ben ik gewoon helemaal alleen maar wit-achtig, hoor. Zal wel op mijn kleurrijke karakter slaan.
Ik krijg een heel grote Bu-broer en twee grote Bu-zussen in Rotterdam. De vrouw zegt dat ze best aardig zijn. Hmm, als ze maar niet gaan bazen, want daar hou ik niet zo van. Klik voor grotere foto.

 
3-11-2007

----GROEN----

Zo, en nu ik. Ik was de laatste: lest, best.
Ik was heel klein en mager toen ik geboren werd. Maar de volgende dag was ik bijna net zo groot als mijn zussen. De vrouw noemde me "kleine hulk" en gaf mij een groen bandje.
Ik ga "BRITTA-Tjejen fra den Norske Gården" heten en mijn baasjes noemen mij "BRITT". Vinden ze lekker kort en pittig.


Nou, dat ben ik ook, moet je de vrouw maar eens horen! Klik voor grotere foto.

 
2-11-2007

We mogen vaak in de tuin spelen van de vrouw. Als het tenmiste niet regent. Sjim, de grote grijze kater gaat dan op ons passen. Als we iets doen wat hij niet goed vindt, krijgen we een tik van hem. En de vrouw vindt het nog goed ook! Die zegt dan "goed zo, Sjim, voed ze maar op". Dat hoef je als echte Buhund toch eigenlijk niet te nemen? Verder is 'ie best wel aardig. Maar ja, 't blijft wel 'n kat, hè. Die verbeelden zich altijd nogal wat. Klik voor grotere foto.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates