9-10-2007

Di. 9 oktober

De oogjes zijn open!!
Vanmorgen ineens van alledrie - de één wat minder de ander wat meer.
Wie wie wordt, is nog niet bekend maar de meisjes gaan heten:

Duga - Britta - Laika

Klik voor grotere foto.

 
8-10-2007

ma. 8 oktober:

Wat gaat het hard - de oogjes zijn nog niet open, maar dat laat nu niet lang meer op zich wachten. Ik denk dat Groen morgen gaat kieren - ze wordt vast de bijdehandste van alle drie. Klik voor grotere foto.

 
8-10-2007

Vrij. 5 oktober:

De pups zijn nu 10 dagen oud en groeien als kool. Als ze een week oud zijn moet het geboorte-gewicht ongeveer verdubbeld zijn. Geel en roze houden zich keurig aan dit schema, groen echter, doet er een schepje bovenop: 2x het geboorte-gewicht plus 120 gr!!. Zij gaat nu gelijk op met haar zussen.
Jitze gedraagt zich als de spreekwoordelijke schoonmoeder; ze denkt beter te weten dan Tjejen hoe je pups moet verzorgen: tenslotte heeft zij al twee nesten grootgebracht. Tjejen laat het allemaal maar langs zich heengaan en gaat gewoon haar eigen gangetje.
Groot- overgroot- en bet-overgrootmoeder van de pups hebben niet de minste belangstelling voor hun nazaten.
Drifa echter, is helemaal gebiologeerd door dit nest en zou het liefst de hele dag bij de pups kruipen, maar heeft net genoeg ontzag voor Tjejen om dit maar uit haar malle koppie te laten. Mijn verzekering "jouw tijd komt ook nog wel" vermag haar ademloze fascinatie voor de pups niet verminderen. Ze wordt vast een goede moeder...te zijner tijd.
Klik voor grotere foto.

 
7-10-2007

Wo.middag - pups 1½ dag oud - groen doet niets meer onder voor de anderen: er is geen ribbetje meer te zien:


Klik voor grotere foto.

 
7-10-2007

Di. 25 september - 's-morgens:

Tjejen wil haar biogarde niet hebben?!? Da's nieuw. Ze is er anders gek op. Dan gat ze naar de werpkist waar ze na enig verwoed krabben een tijdje in blijft liggen. Beetje vroeg, ik verwacht het nestje pas tegen het week-end. Als ik terugkom van een paar boodschappen doen, is ze weer helemaal de oude: wild met de anderen in de tuin en kennels rennen, spelen, graven. Niets meer aan de hand. 's-Avonds is er weer hondentraining op het vlak naast mijn huis gelegen veld - pakwerk en zo. Tjejen wilde weer niet eten, maar staat wel met de anderen te schetteren tegen het gedoe aan de andere kant van de schutting. Ik moest 's-avonds nog even weg naar kennissen, hetgeen een beetje uitliep. Tegen enen kom ik thuis, verwelkomd door luid geschettern en Tjejen loopt voor me uit de kamer in naar haar kist en voor ik mijn jas uit heb, ligt er al de eerste pup. Nog knap 10 min. later komt de tweede en na weer krap 10 min. de derde. Geen pers of wee gezien. Alleen een licht optillen van haar achterpootje en daar lag dan de pup.

3 pups binnen ongeveer een half uur! Bijna een stort-bevalling! Ze krijgen alledrie een gekleurd draadje om hun nekje:

  • pup 1 - geel - 01.17 u. - 300 gr
  • pup 2 - roze - 01.34 u. - 250 gr
  • pup 3 - groen- 01.48 u. - 190 gr

Het laatste pupje is erg maker, ik zie al z'n ribbetjes en botjes. ALs dat maar goed gaat.

Het gaat goed: het is een klein vechtertje.

foto: 02.30 u - vlnr. toze  -  groen  -  geel

Klik voor grotere foto.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates