27-5-2008

9 MAART – 23 MAART 2008;

Weer thuis zonder Jitze – wel stil. Jitze is altijd nogal nadrukkelijk aanwezig. Vooral om de andere hondjes duidelijk te maken wat zij wèl, en wat zij níet gewenst acht. En die anderen hebben dan weer hun eigen zienswijzen omtrent e.e.a., welke ook duidelijk geventileerd worden.
Toch maar de volgende dag even gemailed hoe het ging: Overdag is ze buiten bij de andere honden en ’s-nachts is ze samen met Frida binnen. Gaat prima. …….???!!?.... Jitze is normaal niet zo gezellig met vreemde teefjes. Maar ja, ze is natuurlijk op Frida’s terrein en ze is wèl slim genoeg om niet al te veel babbels te hebben. Ik hoorde ook dat Egon op de Crufts BOB is geworden van de 51 Bu’tjes! Jitze kreeg dus een zwaar gedecoreerd type als echtgenoot, want Egon had al een indrukwekkende rij titels op zijn naam staan. Iets wat Jitze dus totaal niet interesseert, want in de eerste week kreeg Egon regelmatig een paar flinke kletsen als hij zijn wensen aan haar kenbaar maakte en waar zij (nog) niet van gediend was.
Op de 11e dag heeft Britt een progesteron spiegel laten maken: 1.21 ng/ml – en berekend dat ze op de 15e dag zou ovuleren en de beste dek-datum de 17e dag zou zijn – dus wo. 19 maart.
Wel, daar hebben zowel Jitze als Egon zich netjes aan gehouden. Trouwens, vertelde Britt me, alle St.Bernards waren dermate opgewonden, dat het bijna ook niet kón missen!
Hierna is ze nog 2x gedekt – de 20e en 22e. De ene keer gecoached door Britt, de ander keer onder supervisie van een Bernard-dame “die er verstand van had”.


Klik voor grotere foto.

 
27-5-2008

9 maart 2008:
Ik had al eerder een email van Egon’s eigenaresse – Britt – gekregen, dat ze dat weekend niet thuis zou zijn, omdat ze in Engeland op de Crufts zat met Egon en haar Bu-teefje Frida (ook een droom van een hondje) maar partner Francois was er in ieder geval.Enfin, we werden gastvrij ontvangen door Franois , die evenals zij St. Bernhards fokt – ieder onder eigen kennelnaam - en ook Noorse Fjordenpaarden waar vooral Lydie weg van was. Na uitgebreid gepraat en koffie gedronken te hebben, liet ik Jitze achter temidden van een imposant aantal Bernards – waar ik het wel even een beetje moeilijk mee had: ze zat er zo klein te wezen met haar 13 hele Buhunden-kilootjes omringd door een kudde Bernards met een stuksgewicht van zo’n 80-90 kg!, maar wel met ‘n karakter net zo groots als ze eruit zagen: echt goeiige lobbesen. Jitze zat gezellig met een lief St.B.-pupje en een pup – let even op: Sredneasiatskya Ovcharkas (ook iets dat uiteindelijk heel groot groeit) in een ruime kennel op de thuiskomst van haar amant te wachten.
Aan de rand van het dorp lag nog een weide, waar nog een aantal van hun Fjorden liepen, die Lydie nog even moest knuffelen en toen ging het weer op ‘Olland aan.

Klik voor grotere foto.

 
27-5-2008

Hallo allemaal,

Da's lang geleden - November 2007 - dat ik iets van me heb laten horen, en er is toch wel het e.e.a. gebeurd:
Met Kerst en Oud-en-Nieuw waren mijn dochter en de jongste kleinkinderen Bo en Kim hier, evenals Anneke en Peter met hun 4 Bu'tjes. Het nieuwe jaar was nog maar een dag oud, toen we laat op de avond opeens Frekka misten. Och arme Frekka, ruim 15 jaar, grotendeels doof en bijna blind en zo dement als een deur. Frekka was in de voortuin pardoes de vijver ingelopen en stond daar, met de voer-ring voor de vissen om haar nek, tot aan haar schouders in het ijskoude ijskoude water, klaaglijk te kreun-blaffen.
Hevige schrik bij ons, uit de vijver gevist en naar binnen, voor de kachel afdrogen en uiteindelijk in een grote badmantel gerold naar de dierenarts: Onderkoeld - 32°C - anti-shock en nog wat andere injecties. Weer mee naar huis, kruiken en verwennen en de volgende dag was ze weer helemaal het vrouwtje! Ouwe taaie.
Half februari ontdek ik bij Fjella een kleine tumor bij een van haar tepels. Dierenarts: Tja, ik zou het weghalen - Ja, maar ze is ruim 14 en dan die narcose....
De vorige keer namelijk, na een ernstige pyometra waarbij de baarmoeder onmiddellijk verwijderd moest worden, is het redelijk kantje-boord geweest en heeft het zeker 7 weken en een aantal behandelingen gekost voor ze weer de oude was. En nu was ze weer een stuk ouder... Enfin, na een degelijk voor-onderzoek - hart, longen deden het nog prima - en geen aanwijzingen voor evt. uitzaaiingen, werd de tumor weggehaald. Goed uit de narcose gekomen en na een aanvankelijk dipje, was ze na een ruim weekje weer z.g.a.n.

Fjella lekker uitziekend met haar mandje in de zon voor haar eigen villa in de voortuin:

 Klik voor grotere foto.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates